Voor kin­de­ren en jon­ge­ren

Bij MINDCARE zetten we vooral in op non-verbale therapie. Dan praten we minder en leer je vooral door dingen te doen en te ervaren. Bijvoorbeeld door tekenen, schilderen, bouwen, hout bewerken, met een paard werken, sport en spel, bewegen.

Sommige dingen zijn moeilijk om in woorden uit te drukken, maar lukt wel door een creatief werk. Of andere dingen zijn lastig te snappen als ze je worden uitgelegd, terwijl je het misschien wel begrijpt als je in je lijf voelt hoe het werkt. Als je heel erg in de knoop zit met emoties bijvoorbeeld dan kan creatief werk helpen om de knoop te ontwarren.

En soms wil je juist wel liever met iemand praten over dingen die je dwars zitten. Je wilt iets beter leren begrijpen of dat iemand jou helpt anders tegen dingen aan te kijken. Als dat beter bij jou past zorgen we dat jij hiermee geholpen bent.

In het intakegesprek kan je overleggen met de behandelaar wat jij graag wilt, natuurlijk luisteren we goed naar jou, daarna doen wij een advies. Onder de 16 jaar word je altijd uitgenodigd met je ouders of verzorger, wel voeren we een deel van de kennismaking ook met jou alleen. Vanaf 16 jaar overleggen we of je liever alleen komt of samen.

Aanbod

Deel op: