Voor collega’s en verwijzers

Over MINDCARE
MINDCARE is een kleine organisatie in de jeugd-ggz en basis-ggz voor jong volwassenen. We staan voor persoonlijk contact, flexibiliteit en zorgvuldig aansluiten bij de vraag van de cliënt.
Jeugd
MINDCARE werkt veel met non-verbale therapie omdat – voor iedereen en in het bijzonder voor kinderen – niet altijd in woorden te vatten is waar de pijn zit. Tegelijkertijd is soms juist net wel de cognitieve insteek nodig of brengt een EMDR-traject een doorbraak. We kijken graag zorgvuldig wat nu op dit moment het beste aansluit. We streven ernaar een integraal aanbod neer te zetten en ook steeds te werken vanuit een integrale mensvisie.
We weten dat een kind niet op zichzelf staat, daarom handelen we systeemgericht. Ook wanneer de hulp op het kind gericht is nemen uiteraard de opvoeders – waaronder ook school – een belangrijke plaats in. Naast hulp voor het kind bieden we systeemtherapie, opvoedondersteuning en orthopedagogische gezinsondersteuning.
U kunt naar ons verwijzen voor enkelvoudige diagnostiek. Dit staat altijd in het teken van een handelingsgerichte blik.
Voor jeugd en gezin tot 18 jaar behandelen we in de gehele breedte van de specialistische ggz.
Wij kunnen echter geen medicatie bieden, dus wanneer dit onderdeel van de vraag is kan er beter niet naar ons verwezen worden. Ook hebben wij geen 24-uurs zorg, acute zorg en hoog (medisch)specialistische expertise in huis. Ook wanneer de verwachting is dat hier een beroep op moet worden gedaan kunt u beter naar een partij verwijzen die dit wel in huis heeft.
Jeugd-ggz in de gemeenten NMD en RIGG wordt volledig vergoed.
Jong volwassenen
Binnen de volwassen-ggz richten wij ons uitsluitend op jongvolwassen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar met een basis-ggz vraag.
Cliënten met meervoudig complexe hulpvragen worden bij voorkeur verwezen naar een collega-zorgaanbieder. Ook cliënten boven de 30 jaar adviseren naar een andere aanbieder te verwijzen, zodat wij ons volledig kunnen toeleggen op onze expertise: de behandeling van jong volwassenen.
Twijfelt u of een jongvolwassene in aanmerking komt voor behandeling in onze praktijk? Dan kunnen wij een diagnose-adviesconsult aanbieden. Wij zien de cliënt een beperkt aantal keer en stellen een zorgvuldig behandeladvies op. De uitkomst kan zijn dat wij de behandeling starten of dat wij adviseren over een geschikte, alternatieve zorgaanbieder. Indien nodig ondersteunen wij bij de verwijzing en wij zullen de zorg dan afsluiten.
Is de cliënt verzekerd bij Menzis, ASR, Salland, Caresq, DSW, VGZ of Zorg en Zekerheid dan wordt de zorg volledig vergoed (m.u.v. de eigen bijdrage).
In alle andere gevallen zal de cliënt een eigen bijdrage moeten betalen. De cliënt is zelf verantwoordelijk deze kosten te onderzoeken bij de eigen zorgverzekeraar.
Als u naar MINDCARE verwijst bent u verzekerd van:
Laagdrempelig en persoonlijk contact
Vraag van de cliënt centraal
Zorgvuldige terugkoppeling naar u als verwijzer
Verwijzen naar MINDCARE
Bent u een erkend verwijzer (huisarts / jeugdarts) verwijst u dan bij voorkeur via zorgdomein.
Als indicatiesteller van de gemeente kunt u uiteraard een verwijzing sturen via een JW-bericht. Een bericht via het contactformulier en/of daarnaast een eigen aanmelding van de cliënt via ons intakeformulier stellen wij daarbij op prijs. Wanneer wij de verwijzing binnen hebben nemen wij binnen 2 weken contact op met de cliënt voor het plannen van een intakegesprek.
Aarzelt u of een cliënt bij ons op de juiste plek is neem dan gerust contact op om met ons te overleggen. Wij denken graag even met u mee. U kunt ons dan het best even bellen op 06-45182448.
Wilt u een iemand aanmelden, maar bent u geen erkend verwijzer dan kan de cliënt zichzelf aanmelden via het intakeformulier op deze website. Willen jullie eerst meer informatie, maak dan gebruik van het contactformulier.
Een papieren verwijzing kunt u sturen aan ons postadres:
MINDCARE Assen
Overcingellaan 17
9401 LA Assen