Voor jong­vol­was­se­nen

MINDCARE richt zich in het bijzonder op (jong)volwassenen in de leeftijd van 18 tot en met ongeveer 30 jaar met problematiek waar een wat korter durende behandeling bij past.

Wanneer je 18 bent geworden gaat de bekostiging van de zorg over van de jeugdwet naar de zorgverzekeringswet. Vaak hoort daar een andere zorgaanbieder bij, waarbij de aanpak van volwassen ggz niet altijd aansluit bij de belevingswereld van de jong volwassenen. MINDCARE kijkt naar context en richt zich op de perfecte match tussen client, zorgvraag en aanbod. Dit past volgens in supergoed jou als nog jonge volwassene.

Als jongvolwassene kun je bij MINDCARE goed terecht met deze problematiek:

Wanneer kan je niet bij ons in behandeling komen
Wij hebben voor jongvolwassenen alleen basis-ggz behandeling beschikbaar en geen specialistische ggz-behandeling. Dit betekent dat we niet iedereen in behandeling kunnen nemen omdat onze expertise dan niet of niet volledig aansluit. Dit geldt bij eetstoornissen, psychose, verslaving of een verstandelijke beperking. Ook bij ernstige suïcidaliteit kunnen wij geen behandeling starten. Voor sommige diagnoses geldt de ernst van de problematiek of we je in behandeling kunnen nemen, zoals bij OCS, depressie en complexe PTSS. Dit overleggen we vooraf zorgvuldig met je.
Wanneer er problematiek speelt waarbij wij niet de juiste hulp kunnen bieden, verwijzen wij je vooraf door.

Niet de behandeling van alle klachten worden vergoed door de zorgverzekeraar, dit geldt ook voor sommige behandelmethoden. Informeer hierover vooraf bij jouw behandelaar die kan jou goed informeren.
In deze link vind je een overzicht van diagnoses die wel en niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Particulier traject
Wil je geen diagnose, geen informatie naar de zorgverzekeraar of wil je een behandeling volgen die niet voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking komt, dan kan je kiezen voor een particulier traject. Dit betekent dat je de kosten van de behandeling zelf betaalt. Je hebt dan geen verwijzing van je huisarts nodig.
Je kan gewoon dezelfde route volgen als hieronder aangegeven. Geef dan op het intakeformulier aan dat je een particulier traject wilt volgen, dan kan je stap 4 hieronder overslaan.

Stappenplan om bij MINDCARE in behandeling te komen

  1. Jij kijkt of je akkoord bent met de tarieven van MINDCARE

  2. Wanneer dit het geval is vul jij het 18+ intakeformulier van MINDCARE in

  3. Wij kijken binnen twee week of jouw vraag bij de basis-ggz van MINDCARE aansluit en laten jou dit weten.

  4. Als je deze nog niet hebt ontvangen vraag jij je huisarts om een verwijzing naar MINDCARE

  5. Wanneer je deze nog niet hebt open je een clientportaal via onze website.

  6. Jij tekent de behandelovereenkomst

  7. Daarna zetten wij jou op de wachtlijst. Uiteraard proberen we deze zo kort mogelijk te houden. Op onze website zie je hoe lang deze op dit moment is

  8. Wij plannen de intake zo snel mogelijk in vis het clientportaal

  9. Je behandeling kan direct na de intake starten. Over het algemeen kan dit bij de behandelaar die ook de intake heeft gedaan.

Aanbod

Deel op: